Tatuoinnin hoito-ohjeet

Pieni jomotus, kuumotus, särky ja lämmönnousu seuraavina päivinä on normaalia. Jos tatuoinnissa ilmenee paiseita, jatkuvaa verenvuotoa, todella suurta kipua, punaisuutta tai kuumotusta, ota välittömästi yhteyttä tatuoijaasi. Pese kädet AINA saippualla ja vedellä, ennen kuin kosket tatuointiisi.

KELMU

Tatuointisi suojataan kelmulla valmistumisen jälkeen. Anna kelmun olla tatuoinnin päällä 2-3h.Tämä estää haavaan epäpuhtauksien pääsyä ja minimoi riskejä esimerkiksi tulehdukselta. Tatuointi ei myöskään hankaudu vaatteisiisi
Kelmun pois oton jälkeen pese tatuointisi juoksevan veden alla, kylmä vesi rauhoittaa alkuun. Halutessasi voit käyttää mietoa, hajusteetonta saippuaa ( Erisan, Sebamed )
Kuivaa tatuointisi varovasti taputellen puhtaalla pyyhkeellä tai paperilla, älä hankaa tatuointiasi.
Rasvaa tatuointisi tatuoijasi suosittelemalla rasvalla ja toista rasvaus muutaman kerran päivässä aina lämminvesipesun jälkeen. (Redemption, Bevita-R, Hustle Butter, Easy Tattoo). Jos kuitenkin haluat käyttää jotain toista rasvaa, keskustele asiasta tatuoijasi kanssa ennen, kuin teet sen.
Älä rasvaa tatuointiasi perus kosteusvoiteilla, kortisonilla tai muulla vastaavalla. Ne voivat ärsyttää.

KAHDEN VIIKON AJAN TATUOINNIN OTON JÄLKEEN:
Pese tatuointisi 3 kertaa päivässä lämpimällä/kuumalla vedellä ja miedolla saippualla. Kuumavesipesu pehmentää ihoasi ja avaa ihohuokoset joten rasvaus kuumavesipesun jälkeen on tehokkaampaa. Näin säästät myös rasvaa ja rasvauskertoja.
Rasvaa tatuointisi aina pesun jälkeen. Jotkut ihotyypit tarvitsevat enemmän rasvauskertoja kun toiset, joten voit lisätä rasvaa tarvittaessa useammin kuin 3 kertaa päivässä.
Halutessasi voit suojata tatuointisi yöksi kelmulla tai jollain hengittävällä materiaalilla kuten esimerkiksi puhtaalla sideharsolla. Muista riittävä kosteutus iholle yön aikana.
Jos tatuointisi on päässyt kuivumaan päivän tai yön aikana, älä turhaan levitä rasvaa kuivalle iholle vaan pese tatuointisi ensin pehmeäksi kuumalla vedellä. Tämän jälkeen rasvaa pehmyttä ihokudosta niin rasva pääsee sinne, mistä sen kuuluukin kosteuttaa tatuointisi.
Noin 4-7 päivän kuluttua tatuoinnin otosta iho alkaa uudistumaan ja kuollut, rikottu ihosolukko kuoriutuu paranevan uuden ihon päältä pois. Tällöin tatuointi “repsottaa” ja voi näyttää, että tatuointisi lähtisi irti.
Näin ei kuitenkaan ole ja tämä reaktio iholla on aivan normaalia.
Tatuointi voi tässä vaiheessa näyttää hiukan vaaleammalta. Anna irtoavan ihon irrota itsestään, älä raavi tatuointia. Tätä voi kestää muutaman päivän ajan.
Tatuointi kuoriutuu ja tämän jälkeen iho voi näyttää kiiltävältä ja haalealta. Ihokerrokset kasvavat takaisin, tatuoinnin värit tasoittuvat ja sävyt syvenevät.
Älä raavi tatuointia missään tilanteessa, kevyt läpsiminen auttaa pahimpaan kutinaan.
Jos tatuointisi tarvitsee suojata hygieniasyistä, suojaa se kelmulla.Pese, kuivaa ja rasvaa tatuointisi paksusti ennen kelmun laittamista.
VÄLTÄ NÄITÄ KAKSI VIIKKOA
Sauna
Uiminen ( uimahalli, järvi, meri )
Auringonotto ja solarium
Hiki / Rankka treeni
Raapiminen, hankaaminen
Tatuoinnin kuivuminen
KAHDEN VIIKON JÄLKEEN TATUOINNIN OTOSTA
Kun iho on täysin ehjä, intensiivinen pesu ja rasvaus ei ole enää välttämätöntä. Tee rasvaus aina peseytymisen jälkeen. ( Sauna/ suihku ). Tässä vaiheessa voit käyttää jo normaalia kosteusvoidetta.
Suojaa tatuointi auringolta ensimmäisen kuukauden ajan. Aurinko haalistaa värejä ja tatuointia yleisesti. Tässä vaiheessa voi kuitenkin käyttää jo aurinkorasvaa.
Harrasta kontaktilajeja maltilla. Tarvittaessa suojaa tatuointi rasvalla ja kelmulla. Kovan osuman saadessaan tatuointi voi kärsiä rajusti.
Tatuointi on täysin parantunut vasta reilun kuukauden jälkeen (4-6 vkoa)
Jos sinulle tulee mitään kysyttävää tatuoinnistasi tai sinulla on ongelmia tatuointisi hoitamisen kanssa, ÄLÄ EPÄRÖI KYSYÄ NEUVOJA TATUOIJALTASI.
Tule näyttämään parantunutta tatuointiasi meille, kun kuva on on parantunut.
Mikäli väriä on lähtenyt parantumisen aikana liikaa, korjaamme tatuoinnin veloituksetta 7 kuukauden sisällä tatuoinnin otosta.